Język metadanych
Anthocyanins in suspension cultures originating from different parts of sweet potato plant
Inny tytuł:Anthocyanins in suspension cultures originating from different parts of sweet potato plant
Twórca:Kończak-Islam, Izabela ; Yoshinaga, Masaru ; Nakatani, Makoto ; Yamakawa, Osamu
Wydawca:Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:Anthocyanin accumulating cell lines were established from storage root, leaf and stem explants of sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam.), cv. Ayamurasaki. The call! developed on MSbasal medium enriched with 2,4-D at 27°C accumulated pigments in the dark. The storage rootoriginated suspension culture generated the highest amount of total anthocyanins expressed ascolour value (5.9) followed by the cultures originating from leaf (4.3) and stem (1.7). The culturesdisplayed similar anthocyanin profile regardless of source of explants. The major pigmentsderived from suspension cultures appeared with earlier retention time on ODS-column HPLCthan the YGM pigments accumulated in vivo, which suggests that they are highly hydrophilicand have simpler chemical structure.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.46, 3 (1999)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Lokalizacja oryginału:Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Dofinansowane ze środków: Dostęp: