Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Induction of glucotropaeolin biosynthesis and myrosinase activity in hairy roots of nasturtium
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Kinetin, BAP and NAA increased glucotropaeolin content in dry weight ofnasturtium hairy roots but they inhibited biomass growth. Salicylates moststrongly (by about 100-200^ above control) and DL-p-aminobutyric acid andmethyl Jasmonate to a lesser degree increased glucotropaeolin yield. They alsoslightly increased myrosinase activity. Trans-cinnamic acid was a much strongerinducer of myrosinase activity than glucotropaeolin biosynthesis; it strongly inhibited biomass growth. L-l-amino-2-phenylethylphosphonic acid, inhibitor ofL-phenylalanine ammonia-lyase (PAL), induced glucotropaeolin production andenhanced the effect of salicylates and Jasmonate on glucotropaeoplin yield butit did not affect myrosinase activity
Biotechnologia, vol.51, 4 (2000)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:140299 ; IChB B-47
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
2 paź 2020
22 wrz 2020
107
https://rcin.org.pl./publication/175648
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Indukcja biosyntezy glukotropeoliny i aktywności myrozynazy w korzeniach włośnikowatych nasturcji | 2 paź 2020 |
Tyczewska, Agata Bąkowska- Żywicka, Kamila
Pieczyński, Marcin Bielewicz, Dawid Dolata, Jakub Szweykowska-Kulińska, Zofia