Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Zielińska, Krystyna J. ; Stecka, Krystyna M. ; Grzybowski, Roman A. ; Suterska, Alina M.
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
We studied the effect of polysaccharides: native and soluble potato starch,amylopectin, amylose, dextrin and maltodextrin, disugars - maltose, saccharoseand lactose, and of simple sugars - glucose, mannose and xylose on intensityof biosynthesis amylases, being expressed as an activity of alpha-amylase andglucoamylase, contained in the liquid after cultivation of bacteria strains:Lactobacillus plantarum K, Lactobacillus plantarum C and Lactobacillus amylovorus. Itwas found that native and soluble potato starch, being used as the only sourceof carbon in culture medium, stimulated the process of amylases biosynthesisby the examined bacterial strains.
Biotechnologia, vol.63, 4 (2003)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:129804 ; IChB B-59
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
2 paź 2020
30 cze 2020
582
https://rcin.org.pl./publication/162532
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Wpływ źródła węgla na indukowanie biosyntezy amylaz przez Lactobacillus plantarumi Lactobacillus amylovorus | 2 paź 2020 |
Tyczewska, Agata Bąkowska- Żywicka, Kamila
Pieczyński, Marcin Bielewicz, Dawid Dolata, Jakub Szweykowska-Kulińska, Zofia