Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
somon Bajan ajmak Centralny (Töv), Mongolia
Kobieta kontynuuje tę samą czynność „samrach” –długotrwałe mieszanie mleka w kotle, unoszenie izlewanie na powrót z możliwie największej wysokości. Mleko gotuje się w kotle togoo, który stoi na czwórnogu podgrzewanym żarzącym się argałem. Towarzyszące kobiecie naczynia, utensylia i otoczenie pozostają bez zmian ; Zdjęcie z serii: Zajęcia gospodarcze ; Podseria: Wyrób serka suszonego
Badania etnograficzne PAN w Mongolii ; Seria: Zajęcia gospodarcze
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska
Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY-SA 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -
Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
Instytut Archeologii i Etnologii PAN
Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
27 paź 2022
20 wrz 2021
10
https://rcin.org.pl./publication/155489
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Wyrób serka suszonego | 27 paź 2022 |