• Search in all Repository
  • Literature and maps
  • Archeology
  • Mills database
  • Natural sciences

Search in Repository

How to search...

Advanced search

Search in Literature and maps

How to search...

Advanced search

Search in Archeology

How to search...

Advanced search

Search in Mills database

How to search...

Advanced search

Search in Natural sciences

How to search...

Advanced search

RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Skład chemiczny mięsa karpi dwu populacji z różną gęstością obsad ; Chemical composition of flesh of carp in two populations of different densities

Creator:

Zygmuntowa, Jadwiga

Date issued/created:

1963

Resource type:

Tekst

Publisher:

Zakład Biologii Wód Polskiej Akademii Nauk ; Państwowe Wydawnictwo Naukowe

Place of publishing:

Kraków

Description:

24 cm ; ilustracje ; bibliografia na stronie 313

Type of object:

Czasopismo/Artykuł

References:

Galinat A. 1960. Badania doświadczalne nad stopniem zużytkowania naturalnego pokarmu przez młodsze roczniki karasia (Carassius carassius L.) i lina (Tinca tinca L.). Pol. Arch. Hydrobiol. 8 (21): 129-152.
Grimalski V. 1935. Der Erhaltungsbedaft des Karpfens. Intern. Rev. Hydrobiol. u. Hydrogr., B, 32: 1-48.
Karzinkin G. 1955. Podstawy biologicznej wydajności zbiorników wodnych. Warszawa, PWRiL.
Lehmann F. 1900. Über die Qualität des Karpfenfleisches. Fischerei-Ztg., 3: 164-168.
Lühmann M. 1957. Über die jährzeitliche Veräanderungen des Fettgehaltes und des Gehaltes an Trockensubstrantz und Äsche bei Sandspierlingen (Ammodytes sp.). Arch. Fischereiwiss. 6, 1/2: 119-130.
Manjareskaja A. Ja. 1956. Azotistyj obmen i ego izmenenie v uslovijaniu vyraščanija karpa. Trudy Sov. po Fizjol. Ryb., 205-213.
Morawa F. W. 1956. Die regionale Verteilung des Fettes bei verschiedenen Süsswasserfischarten. Ztschr. f. Fischerei 5: 115-132.
Phillips A. M. jr., Brockway D. R., Lovelace F. E., Podoliak H. A., 1957. A chemical comparison of hatchery and wild brock trout. Progr. Fish.-Cult. 1: 14-19.
Schäperclaus W. 1961. Lehrbuch der Teichwirtschaft. Berlin, Hamburg, P. Parey.
Stangenberg M. 1934. Z metodyki energetycznej oceny wydajności stawów. Roczn. Nauk Roln. Leśn. 32: 87-104.
Starmach K. 1951. Życie ryb słodkowodnych. PWRiL, Warszawa, 305 ss.
Walter E. 1934. Grundlagen der allgemeinen fischereilichen Produktionslehre. Stuttgart, E. Schweizerbart'sche Verlgsb.
Włodek J. M. 1959. Cechy morfologiczne karpi z Gołysza. Acta Hydrobiol. 1: 5-16.
Zygmuntowa J. 1961. Wpływ żywienia na skład chemiczny mięsa karpi. Acta Hydrobiol. 2-3: 113-132.

Relation:

Acta Hydrobiologica

Volume:

Vol. 5

Issue:

4

Start page:

295

End page:

313

Detailed Resource Type:

Artykuł

Resource Identifier:

oai:rcin.org.pl:186323

Source:

Bibl. IOP PAN, sygn. 675/cz

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska

Terms of use:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitizing institution:

Instytut Ochrony Przyrody Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Ochrony Przyrody Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information