Kubik, Celina ; Piasecka, Katarzyna ; Anyszka, Aneta ; Bielecki, Stanisław
Polyfructans and fructooligosaceharides (FOS) - occurrence, production and application
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Information on beneficial impact of probiotic microorganisms on human health and effects of prebiotic oligosaccharides on proliferation of the latter microflora are presented in the first part of the article. Its further part focuses on fructans, i.e. structures of natural polyfructans and fructooligosaceharides, mechanisms of function of enzymes involved in their synthesis and methods of manufacturing of prebiotic fructooligosaceharides (FOS) in commercial scale.
Biotechnologia, vol.73, 2 (2006)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:87553 ; IChB B-69
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
2 paź 2020
11 gru 2019
2822
https://rcin.org.pl./publication/114197
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Polifruktany i fruktooligosacharydy (FOS) - występowanie, otrzymywanie i zastosowanie | 2 paź 2020 |
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Nowak, Jacek K.
Kubik, Celina Sikora, Barbara Galas, Edward