Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Gojenie się doświadczalnych ran trzustki

Twórca:

Olszewski, Waldemar

Data wydania/powstania:

1965

Typ zasobu:

Tekst

Współtwórca:

Szyfelbejn, Stanisław ; Rowiński, Wojciech ; Nielubowicz, Jan

Wydawca:

PZWL

Miejsce wydania:

Warszawa

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Abstrakt:

Gojenie się niezakażonej rany trzustki trwa 14 dni. Przecięty poprzecznie przewód trzustkowy pozostaje trwale niedrożny. Przecięty podłużnie przewód trzustkowy pozostaje drożny a ściana jego ulega odnowie w ciągu 4 tygodni. Zakażenie rany trzustki zawartością jelitową wywołuje rozległą martwicę trzustki.

Czasopismo/Seria/cykl:

Polski Przegląd Chirurgiczny

Tom:

37

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

322

Strona końc.:

325

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:80969

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0

Zasady wykorzystania:

- ; Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 4.0 Międzynarodowe] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem:

Właściciel praw autorskich:

Olszewski, Wademar

Digitalizacja:

Instytut Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej im. M. Mossakowskiego Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej im. M. Mossakowskiego PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

25 mar 2022

Data dodania obiektu:

23 wrz 2019

Liczba pobrań / odtworzeń:

75

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/105507

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji