RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Teoria formatywności Luigi Pareysona

Twórca:

Brogowski, Leszek

Data wydania/powstania:

1993

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Teksty Drugie Nr 2 (1993)

Wydawca:

IBL PAN

Miejsce wydania:

Warszawa

Opis:

21 cm

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Bibliografia:

1. H.G. Gadamer, Rozum, słowo, dzieje. Szkice wybrane, przeł. M. Łukasiewicz, K. Michalski. Warszawa 1979. s. 4.
2. L. Pareyson, Conversations sur l'esthétique, przeł. G.A. Thiberghien, Bibliothèque de Philosophie, Paryż 1992.
3. L. Pareyson, L'esperienza artistica, Milano 1962, s. 292.
4. L. Pareyson, Estetica: teoria della formativita. Milano 1988, s. 5.
5. L. Pareyson, Verità e interpretazione, Milano 1971, s. 27.

Czasopismo/Seria/cykl:

Teksty Drugie

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

84

Strona końc.:

93

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:70084 ; 0867-0633

Źródło:

IBL PAN, sygn. P.I.2524 ; click here to follow the link

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

Object collections:

Last modified:

2 paź 2020

In our library since:

8 kwi 2019

Number of object content downloads / hits:

449

All available object's versions:

https://rcin.org.pl./publication/72879

Show description in RDF format:

RDF

Show description in RDFa format:

RDFa

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information