Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

O boskim szale
Ta publikacja jest chroniona prawem autorskim. Sprawdź zasady wykorzystania w opisie publikacji.
Ta publikacja jest chroniona prawem autorskim. Sprawdź zasady wykorzystania w opisie publikacji.

Tytuł: O boskim szale

Twórca:

Ficino, Marsilio (1433–1499)

Data wydania/powstania:

2009

Typ zasobu:

Text

Inny tytuł:

Odrodzenie i Reformacja w Polsce T. 53 (2009)

Współtwórca:

Antczak, Mikołaj Tr. ; Institute of History of the Polish Academy of Sciences

Wydawca:

Wydawnictwo Naukowe "Semper"

Miejsce wydania:

Warszawa

Opis:

p. 307-317 ; Trans. from lat.

Bibliografia:

Marcel Raymond, Marsile Ficin. Commentaire sur le Banquet de Platon, Paris 1956, Les Belles Lettres.
Poliziano Angelo, Sylvae, edited and translated by Charles Fantazzi, Cambridge Mass. 2004, Harvard University Press.
Timaeus a Calcidio translatus commentarioque instructus, ed. Jan H. Waszink, London–Leiden 1962, Warburg Institute and E. j. Brill, („corpus Platonicum Medii Aevi. Plato Latinus”, vol. Iv).
Wergiliusz, Eneida, przeł. Zygmunt Kubiak, Warszawa 1998, Świat Książki.

Czasopismo/Seria/cykl:

Odrodzenie i Reformacja w Polsce

Tom:

53

Strona pocz.:

307

Strona końc.:

317

Szczegółowy typ zasobu:

Source

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:20205 ; 0029-8514

Źródło:

IH PAN, sygn. A.512/53 Podr. ; IH PAN, sygn. A.513/53 ; kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Prawa:

Rights Reserved - Restricted Access

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. Access only on terminals at the Institute of History of the Polish Academy of Sciences, may be used within the limits of statutory user freedoms.

Digitalizacja:

Institute of History of the Polish Academy of Sciences

Lokalizacja oryginału:

Library of the Institute of History PAS

Dofinansowane ze środków:

Programme Innovative Economy, 2010-2014, Priority Axis 2. R&D infrastructure ; European Union. European Regional Development Fund

Dostęp:

Closed

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji