• Search in all Repository
  • Literature and maps
  • Archeology
  • Mills database
  • Natural sciences

Search in Repository

How to search...

Advanced search

Search in Literature and maps

How to search...

Advanced search

Search in Archeology

How to search...

Advanced search

Search in Mills database

How to search...

Advanced search

Search in Natural sciences

How to search...

Advanced search

RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Wojciech Szczerepa, Zarys dziejów piwowarstwa w Kotlinie Jeleniogórskiej, Archi-wum Państwowe we Wrocławiu, Jelenia Góra 2021, ss. 143, ryc. cz. białe i barwne nlb.

Creator:

Klonder, Andrzej

Date issued/created:

2024

Resource type:

Tekst

Publisher:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Place of publishing:

Warszawa

Description:

23 cm

Type of object:

Czasopismo/Artykuł

References:

Dryja Sławomir. 2009. Technologia produkcji słodowniczej i piwowarskiej w średniowieczu i na początku ery nowożytnej w Krakowie, „Archaeologia Historica Polona”, 18, s. 185–208.
Dryja Sławomir. 2021. Ekonomiczny aspekt funkcjonowania zakładu rzemieślniczego w Krakowie pod koniec XVI i w pierwszej połowie XVII wieku na przykładzie przedsiębiorstwa piwowarsko-karczmarskiego, „Kwartalnik Historii Kultury Materialnej”, 69, 1, s. 39–55.
Dryja Sławomir, Sławiński Stanisław. 2018. Mała encyklopedia piwowarska Krakowa i Kazimierza w wieku XVI i pierwszej połowie wieku XVII. Studia z dziejów piwowarstwa Krakowa i Kazimierza z uwzględnieniem problematyki Kleparza i przedmieść, Kraków.
Durazińska-Caba Edyta. 2015. Życie codzienne w cechu piwowarów krakowskich w XVII wieku, Kraków.
Karst Dobiesław. 2015. Technologia rzemieślniczej produkcji piwa we Wrocławiu w okresie średniowiecznym i nowożytnym na tle browarnictwa europejskiego, [w:] Piwo we Wrocławiu. Od średniowiecza po czasy współczesne, red. H. Okólska, Wrocław, s. 9–50.
Majewski Marcin Łukasz. 2019. Piwowarstwo miejskie w Piotrkowie w XVI–XVIII wieku, Warszawa.
Majewski Marcin Łukasz. 2022. Piwo piotrkowskie od drugiej połowy XV do końca XVIII wieku. Piwowarstwo w średnim mieście Korony Polskiej. Studium przypadku, Łódź.
Nodl Martin. 2012. Sladovníci a konzumace piva v pozdněstředověkých Čechách, [w:] Historia naturalna jedzenia. Między antykiem a XIX wiekiem, red. B. Możejko, Gdańsk, s. 81–87.
Primke Robert, Szczerepa Maciej, Szczerepa Wojciech. 2007. Gawędy o piwie, Warszawa.
Szczerepa Wojciech. 2021. Piwo w Karkonoszach. Katalog Wystawy, Jelenia Góra.

Relation:

Kwartalnik Historii Kultury Materialnej

Volume:

72

Issue:

1

Start page:

141

End page:

144

Detailed Resource Type:

Recenzje

Format:

application/octet-stream

Resource Identifier:

oai:rcin.org.pl:241464 ; 0023-5881 ; e-ISSN 2719-6496 ; doi:10.23858/KHKM72.2024.1.011

Source:

IAiE PAN, sygn. P 329 ; IAiE PAN, sygn. P 330 ; IAiE PAN, sygn. P 331 ; click here to follow the link

Language:

pol

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0

Terms of use:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 4.0 Międzynarodowe] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitizing institution:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Biblioteka Instytutu Archeologii i Etnologii PAN

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information