Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Lactarius subumbonatus Lindgr.

Typ zasobu:

Obraz

Nagłówek:

Lactarius subumbonatus Lindgr.

Typ obiektu:

Okaz mykologiczny

Akronim zielnika:

KRAM

Numer inwentarzowy:

55565

Rodzaj:

Lactarius

Epitet gatunkowy:

subumbonatus

Nazwa taksonu na etykiecie:

Lactarius subumbonatus Lindgr.

Nazwa przyjęta:

Lactarius subumbonatus Lindgr.

Kraj:

Polska

Stanowisko:

Pogranicze Pogórza Wielickiego i Beskidu Makowskiego ; przy dordze nr 7 między Mogilanami a Głogoczowem

Siedlisko:

las mieszany częściowo sadzony ( około 50-letnie Quercus), na ogrodzonym terenenie biwakowym w pobliżu Pinus i Quercus, w mchu

Data zebrania:

03.10.2004

Zbieracz/ Obserwator:

D. Karasiński

Autor oznaczenia:

A. Ronikier &. D. Karasiński

Kod paskowy:

KRAM0007977-F

Uwagi:

FD-89

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:181581

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 4.0 Międzynarodowe] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Tagi:

grzyby ; mykologia

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

1 kwi 2021

Data dodania obiektu:

1 kwi 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

21

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/215922

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
KRAM0007978-F_Lactariu-romagn 1 kwi 2021
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji