Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Hypholoma subviride (Berk. & Curt.)

Typ zasobu:

Obraz

Nagłówek:

Hypholoma subviride (Berk. & Curt.)

Typ obiektu:

Okaz mykologiczny

Akronim zielnika:

KRAM

Numer inwentarzowy:

16415

Rodzaj:

Hypholoma

Epitet gatunkowy:

subviride

Nazwa taksonu na etykiecie:

Hypholoma subviride (Berk. & Curt.)

Nazwa przyjęta:

Hypholoma subviride (Berk. & Curt.)

Kraj:

Polska

Stanowisko:

Pojezierze Wschodniobałtyckie, Pojezierze Litewskie, Równina Augustowska ; rezerwat Starożyn ; Puszcza Augustowska, około 3,5 km na SW od wsi Mikaszówka, północna część rezerwatu

Siedlisko:

las mieszany: Picea, Quercus, Acer, Populus, Betula

Data zebrania:

12.09.1974

Zbieracz/ Obserwator:

Z. Pouzar

Autor oznaczenia:

Z. Pouzar

Podłoże (żywiciel):

na pniaku Betula

Kod paskowy:

KRAM0007807-F

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:181454

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 4.0 Międzynarodowe] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Tagi:

grzyby ; mykologia

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

1 kwi 2021

Data dodania obiektu:

1 kwi 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

18

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/215795

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
KRAM0007808-F_Hypholom-elaeod 1 kwi 2021
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji