Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 68 Nr 3
Instytut Archeolgoii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
Bockenheim Krystyna. 2003. Przy polskim stole, Warszawa
Bogucka Maria. 1994. Staropolskie obyczaje XVI–XVII wieku, Warszawa
Dumanowski Jarosław. 2014. Wiedza, narracja i smak. Staropolskie książki kucharskie i porady kulinarne jako źródło historyczne, „Kwartalnik Historii Kultury Materialnej”, R. LXII, nr 4, s. 527–540
Dumanowski Jarosław, Jankowski Rafał. 2011, Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów, Warszawa
Kowecka Elżbieta. 1978, Pożywienie. [w:] Historia kultury materialnej Polski w zarysie, t. V: od 1795 do 1870 roku, red. E. Kowecka, M. Różycka-Glassowa, Warszawa, s. 343–385
Kowecka Elżbieta, W salonie i w kuchni, Warszawa 1989 i kolejne edycje
Molik Witold. 1999. Życie codzienne ziemiaństwa w Wielkopolsce w XIX i na początku XX wieku. Kultura materialna, Poznań
Sobczak Tadeusz. 1968. Przełom w konsumpcji spożywczej w Królestwie Polskim w XIX wieku, Wrocław
Sobczak Tadeusz. 1986. Konsumpcja żywnościowa chłopska w Królestwie Polskim w 2 połowie XIX i w początkach XX w., Wrocław
Wiercieński H. 1901. Opis statystyczny guberni lubelskiej, Warszawa
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej
oai:rcin.org.pl:235592 ; 0023-5881 ; click here to follow the link
IAE PAN, call no. P 329 ; IAE PAN, call no. P 330 ; IAE PAN, call no. P 331 ; click here to follow the link
Creative Commons Attribution BY 4.0 license
Institute of Archaeology and Ethnology of the Polish Academy of Sciences
Biblioteka Instytutu Archeologii i Etnologii PAN
Sep 24, 2023
Jun 12, 2022
58
https://rcin.org.pl./publication/198945
Klonder, Andrzej
Klonder, Andrzej
Klonder, Andrzej
Klonder, Andrzej
Klonder, Andrzej
Klonder, Andrzej
Klonder, Andrzej
Klonder, Andrzej