• Search in all Repository
  • Literature and maps
  • Archeology
  • Mills database
  • Natural sciences

Search in Repository

How to search...

Advanced search

Search in Literature and maps

How to search...

Advanced search

Search in Archeology

How to search...

Advanced search

Search in Mills database

How to search...

Advanced search

Search in Natural sciences

How to search...

Advanced search

RCIN and OZwRCIN projects

Object

Planned object

Title: L’alimentation en Europe à l’époque moderne. Manger et boire XVIe s.-XIXe s., Philippe Meyzie, Paris 2010 : [recenzja]

Creator:

Lewandowska, Dorota

Date issued/created:

2011

Resource type:

Tekst

Subtitle:

Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 59 Nr 2 (2011)

Publisher:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Place of publishing:

Warszawa

Description:

24 cm

Type of object:

Czasopismo/Artykuł

References:

Brewer J., McKendrick J. 1982, The Birth of a Consumer Society: The Commercialisation of Eighteenth-Century England, London
Dumanowski J. 2006, Les harengs et la biere: la nourriture a Gdańsk aux XVII e et XVIII e siecle, [w:] La table et les ports. Cuisine et societe a Bordeaux et dans les villes portuaires, red. H. Annie, M. Figeac, Bordeaux, s. 283–295
Dumanowski J. 2007, De l’argent au verre. Manieres de boire de la noblesse polonaise au XVIII e siecle, [w:] Le verre et le vin de la cave a la table du XVII e siecle a nos jours, red. Ch. Bouneau, M. Figeac, Bordeaux 2007,s. 243–249
Lehmann G. 1993, The British Houswife. Cookery Books, Cooking and Society in Eighteenth Century Britain, [m.wyd ?]
Montanari M. 1993, La fame e l’abbondanza. Storia dell’alimentazione in Europa, Laterza
Montanari M. 2008, Il formaggio con le pere. La storia in un proverbio, Laterza
Roche D. 1997, Histoire des choses banales. Naissance de la consommation dans les societes traditionnelles (XVII e-XIX e siecles), Paris 1997
Wyczański A 1962, La consommation alimentaire en Pologne au XVI e siecle, „Annales. Economies, Societes, Civilisations”, vol. 17, nr 2, s. 318–323
Wyczański A. 1969, Studia nad konsumpcją żywności w Polsce w XVI i pierwszejpołowie XVII w., Warszawa [La consommation alimentaire en Pologne aux XVI e et XVII e siecles, Paris 1985].
Flandrin J-L. 1983, Boissons et manieres de boire en Europe du XVI e au XVIII e siecle, [w:] L’imaginaire du vin, red. M. Milner, M. Chatelain, Marseille 1983, s. 309–314
Flandrin J.-L. 1999, M. Flandrin, Regards occidentauxsur les banquets de Pologne aux XVII e et XVIII e siecles, [w:] Między polityką a kulturą, red. C. Kuklo, Warszaw, s. 307–317
Ifrah G. 2000, A universal history of numbers: From prehistory to the invention of the computer, Nowy Jork
Maisel W. 1982, Archeologia prawna Polski, Warszawa
Maisel W. 1989, Archeologia prawna Europy, Warszawa–Poznań
Nowosad W. 2006, Rug i laska rugowa w Prądzonie — zapomniany zwyczaj prawny na Kaszubach na tle drobnej wsi szlacheckiej, „Kw.HKM”, R. LIV, nr 1, s. 25–34

Relation:

Kwartalnik Historii Kultury Materialnej

Volume:

59

Issue:

2

Start page:

258

End page:

261

Detailed Resource Type:

Recenzje

Format:

application/octet-stream

Resource Identifier:

0023-5881

Source:

IAiE PAN, sygn. P 329 ; IAiE PAN, sygn. P 330 ; IAiE PAN, sygn. P 331 ; click here to follow the link

Language:

pol

Rights:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Terms of use:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitizing institution:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Biblioteka Instytutu Archeologii i Etnologii PAN

Access:

Otwarty

Edition name Date
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information