Object structure
Title:

Nowe kierunki wykorzystania nasion łubinu gorzkiego

Subtitle:

New directions of bitter lupine seed utilization

Creator:

Gulewicz, Krzysztof

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

1989

Description:

Na stronie 39 dodano "Nowości" - "Patent na odmianę kukurydzy odporną na herbicyd"

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

During studies on the complex utilization of protein and other bitter lupine seed components, conducted in the Institute of Bioorganic Chemistry, Polish Academy of Sciences in Poznań, a new method of removing of antinutritional factors (alkaloids, oligosaccharides of raffinose family) was elaborated. It consists in extraction of properly prepared lupine seeds with aqueous solutions of alcohols. As a result of this process, a fully valuable high-protein fodder and an extract containing other natural products (alkaloids, free amino acids, peptides, sugars, organic acids, etc.) were obtained. It was also clearly showed that lupine extracts could find potential application in national economy as natural plant protection means and also as a crop increasing factors.

Relation:

Biotechnologia, vol.4-3, 6-5(1990)-.

Volume:

4-3

Issue:

6-5

Start page:

26

End page:

39

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: