Struktura obiektu
Tytuł:

Wykrywanie modyfikacji genetycznych w wybranych roślinach i produktach żywnościowych metodą PCR

Inny tytuł:

Identification of genetic modifications in selected plants and foods using the PCR method

Twórca:

Szopa, Jan ; Rembacz, Krzysztof ; Łukaszewicz, Marcin ; Skała, Jacek

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

2001

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

In this paper we present an attempt to identify genetic modification ofplants via PCR. Plants and plant products commercially available in Poland weretested. The results show that some of them are genetically engineered, however they are not marked as GMO.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.55, 4 (2001)-.

Tom:

55

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

163

Strona końc.:

174

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-50

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: