Struktura obiektu
Tytuł:

Hydantoinases - significance and applications in biotechnology

Inny tytuł:

Hydantoinases - significance and applications in biotechnology

Twórca:

Latacz, Gniewomir ; Pękala, Elżbieta ; Kieć-Kononowicz, Katarzyna

Wydawca:

Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Data wydania/powstania:

2006

Temat i słowa kluczowe:

biotechnology

Abstrakt:

Hydantoinase is an industrial enzyme widely used for the synthesis of nonnatural D- or L-amino acids. Optically pure amino acids are required for production of semisynthetic antibiotics, active peptides or agrochemicals such as pesticides, herbicides, pyrethroides, and are important as feed and food additives. Major advantages of application of hydantoinase in industry are: high efficiency, stereoselectivity, easy production of substrates for enzyme and environment friendly alternative to chemical methods.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.73, 2 (2006)-.

Tom:

73

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

189

Strona końc.:

205

Typ zasobu:

Text

Szczegółowy typ zasobu:

Article

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-69

Źródło:

Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. [CC BY-SA 4.0] May be used within the scope specified in Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license, full text available at:

Digitalizacja:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Lokalizacja oryginału:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Dofinansowane ze środków:

Operational Program Digital Poland, 2014-2020, Measure 2.3: Digital accessibility and usefulness of public sector information; funds from the European Regional Development Fund and national co-financing from the state budget.

Dostęp:

Open

×

Cytowanie

Styl cytowania: