Struktura obiektu
Tytuł:

Enzymy rozkładające a-(1 ->3)-glukany. Część I - Źródła mikrobiologiczne, produkcja, właściwości, genetyka

Inny tytuł:

a-(1->3)-Glucan-degrading enzymes.Part I - Microbial sources, production, properties, genetics

Twórca:

Wiater, Adrian ; Pleszczyńska, Małgorzata ; Szczodrak, Janusz

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

2006

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

This paper is the first review article concerning the investigations on a-1l->3)-glucans and their enzymatic hydrolysis by specific a-(l—>3)-glucanases. Special attention is paid to microbial sources of these enzymes as well as intensification of their production in cultures, their purification and catalytic properties, and molecular structure of the genes encoding different fungal and bacterial a-(1-3)-glucanases.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.73, 2 (2006)-.

Tom:

73

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

206

Strona końc.:

220

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-69

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: