Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Athelia ovata Jűl.

Typ zasobu:

Obraz

Nagłówek:

Athelia ovata Jűl.

Typ obiektu:

Okaz mykologiczny

Akronim zielnika:

KRAM

Numer inwentarzowy:

35575

Rodzaj:

Athelia

Epitet gatunkowy:

ovata

Nazwa taksonu na etykiecie:

Athelia ovata Jűl.

Nazwa przyjęta:

Athelia ovata Jűl.

Kraj:

Polska

Stanowisko:

Kraków między Kopcem Kościuszki a Przegorzałami

Siedlisko:

ogródki działkowe, ogród

Data zebrania:

27.08.1994

Zbieracz/ Obserwator:

W. Wojewoda

Autor oznaczenia:

W. Wojewoda

Podłoże (żywiciel):

na opadłych martwych gaęziach liściastego drzewa lub krzewu

Kod paskowy:

KRAM00006255-F

Uwagi:

Sprzążki (dosyć liczne) tylko w subikulum, poza tym bez sprzążek, 6-8.4 x3.6-4.4(-4,5) µm.

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:137259

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY-SA 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Botaniki im. W. Szafera Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Tagi:

grzyby ; mykologia

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

1 wrz 2020

Data dodania obiektu:

1 wrz 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

4

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./ib/publication/172472

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
KRAM00006255-F_Athelia-ov 1 wrz 2020
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji