Język metadanych
Characteristics of edible cyanobacteria of the genus Arthrospira
Inny tytuł:Characteristics of edible cyanobacteria of the genus Arthrospira
Twórca:Miklaszewska, Magdalena ; Waleron, Małgorzata ; Waleron, Krzysztof
Wydawca:Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:The genus Arthrospira includes filamentous cyanobacteria with multicellular cylindrical trichomes arranged in an open helix. The biomass of Arthrospira is composed of protein (50-70%), carbohydrates, lipids and minerals. It also contains carotenoids, phycocyanin and vitamins. Arthrospira species are found in tropical and semitropical regions. Arthrospira is industrially cultivated because of its high nutritional values as well as of its therapeutic properties. Commercial production of Arthrospira is carried out in open ponds and closed bioreactors. The biomass is sold by the incorrect name “Spirulina" as a result of confusion in nomenclature regarding the genus Arthrospira.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.82, 3 (2008)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Lokalizacja oryginału:Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Dofinansowane ze środków: Dostęp: