Object structure
Title:

Metabolizm kwasu jabłkowego u drożdży z rodzaju Schizosaccharomyces i Saccharomyces

Subtitle:

Malic acid metabolism by yeasts Schizosaccharomyces and Saccharomyces

Creator:

Kunicka, Alina ; Szopa, Józef Stanisław

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

1996

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

The importance of malic acid degradation by yeasts during winemaking is pointed and metabolic pathways for maloalcoholic fermentation by Schizosaccharomyces and Saccharomycesand malate transport systems are summarized. Due to methods both of classical genetics andgenetic engineering new strains for industrial fermentation, which may utilize L-malic acid, canbe developed. Yeasts cells are also considered good hosts for cloning the bacterial gene responsible for malolactic fermentation originated from Lactobacillus and Lactococcus.

Relation:

Biotechnologia, vol.32, 1 (1996)-.

Volume:

32

Issue:

1

Start page:

151

End page:

161

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-28

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: