Język metadanych
Kurdlan — struktura, właściwości, wykorzystanie
Inny tytuł:Kurdlan — struktura, właściwości, wykorzystanie
Twórca:Turkiewicz, Marianna ; Czub, Wojciech
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Typ obiektu: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:Curdlan, a bacterial (3-(l —> 3)-glucan produced by some strains of Alcaligenes Jaecalis andAgrobacterium, forms thermoplastic gels, stable at pH from 3 to 9,5 and up to 140-160'C. Thispaper describes biosynthetic pathways, molecular structure and properties of this polysaccharide,and also discusses the possibilities of its applications, mainly in food industry.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.38, 3 (1997)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: