Struktura obiektu
Tytuł:

Co Polacy wiedzą o biotechnologii w 2001 r.

Inny tytuł:

What Polish people know about modern biotechnology

Twórca:

Twardowska-Pozorska, Aleksandra ; Grajek, Włodzimierz ; Twardowski, Tomasz

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

2001

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

Continuing our research on public perception of modern biotechnology inPoland this time we surveyed the knowledge of modern biotechnology betweenPoles. The representative sample of Polish society (over 1000 Poles aged over15 years) answered questions like; did you eat genes for breakfast?, are genes intomato?, is BSE a product of genetic engineering? We found surprisingly goodfamiliarity of background biotechnology. Over 40% of Poles know that all tomatoes contain genes, over 20% eat genes for breakfast and one third know thatBSE is not a result of genetic engineering.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.55, 4 (2001)-.

Tom:

55

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

115

Strona końc.:

121

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-50

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: