Object structure
Title:

Oczyszczanie i właściwości deacetylazy chityny z Absidia orchidis

Subtitle:

Puriflcation and properties of chitin deacetylase from Absidiaorchidis

Creator:

Szewczyk, Krzysztof W. ; Orzeszak, Małgorzata

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

2002

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

Methods of purification of chitin deacetylase are discussed. A two stepmethod of purification of chitin deacetylase from mycelial extracts ofthe fungusAbsidia orchidis by chromatography is presented. The crude enzyme extract waspurified by a gel chromatography and then by ion exchange chromatography.Specific activity of purified enzyme was 12.3 U/mg and final purification degreewas 147. The apparent molecular mass of the enzyme was 75 kDa. When 0 -hydroxyethylated chitin (glycol chitin) was used as a substrate, the optimum pHfor enzyme activity was 5,5 and the optimum temperature was 50°C

Relation:

Biotechnologia, vol.57, 2 (2002)-.

Volume:

57

Issue:

2

Start page:

48

End page:

59

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-53

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: