Język metadanych
Puriflcation and properties of chitin deacetylase from Absidiaorchidis
Inny tytuł:Puriflcation and properties of chitin deacetylase from Absidiaorchidis
Twórca:Szewczyk, Krzysztof W. ; Orzeszak, Małgorzata
Wydawca:Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:Methods of purification of chitin deacetylase are discussed. A two stepmethod of purification of chitin deacetylase from mycelial extracts ofthe fungusAbsidia orchidis by chromatography is presented. The crude enzyme extract waspurified by a gel chromatography and then by ion exchange chromatography.Specific activity of purified enzyme was 12.3 U/mg and final purification degreewas 147. The apparent molecular mass of the enzyme was 75 kDa. When 0 -hydroxyethylated chitin (glycol chitin) was used as a substrate, the optimum pHfor enzyme activity was 5,5 and the optimum temperature was 50°C
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.57, 2 (2002)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Lokalizacja oryginału:Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Dofinansowane ze środków: Dostęp: