Struktura obiektu
Tytuł:

Puriflcation and properties of chitin deacetylase from Absidiaorchidis

Inny tytuł:

Puriflcation and properties of chitin deacetylase from Absidiaorchidis

Twórca:

Szewczyk, Krzysztof W. ; Orzeszak, Małgorzata

Wydawca:

Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Data wydania/powstania:

2002

Temat i słowa kluczowe:

biotechnology

Abstrakt:

Methods of purification of chitin deacetylase are discussed. A two stepmethod of purification of chitin deacetylase from mycelial extracts ofthe fungusAbsidia orchidis by chromatography is presented. The crude enzyme extract waspurified by a gel chromatography and then by ion exchange chromatography.Specific activity of purified enzyme was 12.3 U/mg and final purification degreewas 147. The apparent molecular mass of the enzyme was 75 kDa. When 0 -hydroxyethylated chitin (glycol chitin) was used as a substrate, the optimum pHfor enzyme activity was 5,5 and the optimum temperature was 50°C

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.57, 2 (2002)-.

Tom:

57

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

48

Strona końc.:

59

Typ zasobu:

Text

Szczegółowy typ zasobu:

Article

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-53

Źródło:

Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. [CC BY-SA 4.0] May be used within the scope specified in Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license, full text available at:

Digitalizacja:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Lokalizacja oryginału:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Dofinansowane ze środków:

Operational Program Digital Poland, 2014-2020, Measure 2.3: Digital accessibility and usefulness of public sector information; funds from the European Regional Development Fund and national co-financing from the state budget.

Dostęp:

Open

×

Cytowanie

Styl cytowania: