Object structure
Title:

Stresy środowiskowe działające na drożdże Saccharomyces cerevisiae w procesie fermentacji etanolowej

Subtitle:

The influence of environmental stresses on Saccharomyces cerevisiae yeast in ethanol fermentation

Creator:

Grajek, Włodzimierz ; Szymanowska, Daria

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

2008

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

The development of ethanol fermentation process brings numerous environmental stresses influenced by the survival and metabolism of industrial microorganisms. Saccharomyces cerevisiae strains have evolved to survive constant fluctuation in their external surroundings by special adaptation systems. These adaptation mechanisms involve reorganization of genomic expression by activation of transcriptional factors under stress conditions and production of suitable metabolites increased by cell survival. This review is focused on the metabolism and genetic response of cells to diverse environmental changes, especially to heat, osmotic, ethanol, oxidative, toxic and other physic-chemical stresses.

Relation:

Biotechnologia, vol.82, 3 (2008)-.

Volume:

82

Issue:

3

Start page:

46

End page:

63

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-77

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

2008

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: