Język metadanych
Zastosowanie bakteriocyn klasy lla bakterii fermentacji mlekowej
Inny tytuł:Application of class IIa bacteriocins from lactic acid bacteria
Twórca:Sip, Anna ; Krasowska, Maria ; Michał Więckowicz
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:In the paper issues related to the occurrence of human pathogenic bacteria Listeria monocytogenes were described. First, the properties of that microorganism were characterized and the threats relevant to its presence in food were emphasized. In the further sections of the paper the attention was paid to the need for evaluation of effective methods to inactivate Listeria and therefore the possibility of the practical use of class lla bacteriocins from lactic acid bacteria. The role played by the class lla bacteriocins of lactic acid bacteria in the protection of food products against Listeria and as a consequence in listeriosis prevention was detailed. Other practical application of biological activity revealed by this class of bacteriocins were also highlighted.
Czasopismo/Seria/cykl:2009 ; Biotechnologia, vol.86, 3 (2009)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: