Struktura obiektu
Tytuł:

Individual variation and repeatability of maximum cold-induced energy assimilation in house mice

Twórca:

Koteja, P. ; Swallow, J. G. ; Carter, P. A. ; Garland, T. J.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

2000

Opis:

Maximum cold-induced rate of food consumption in cold-acclimated laboratory house mice Mus domesticus averaged 10.4 g/day in females (body mass before cold exposure = 25.2 g) and 10.7 g/day in males (body mass = 31.7 g.); corresponding maximum rates of energy assimilation were 139 kJ/day in females and 144 kJ/day in males.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Temat i słowa kluczowe:

assimilation ; ecological physiology ; energetics ; house mice ; individual variation ; Mus domesticus ; quantitative genetics

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

45

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

455

Strona końc.:

470

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.00-46

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; Streszcz. ang.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: