Struktura obiektu
Tytuł:

Does digestion rate affect diet selection? A study in Octodon degus a generalist herbivorous rodent

Twórca:

Bozinovic, F. ; Torres-Contreras, H.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

1998

Opis:

Dietary chemistry and an animal digestive physiology should be considered in any explanation of behavioral patterns of food use, as both influence dietary preference. In the degu Octodon degus (Molina, 1782), a generalist herbivorous rodent inhabiting central Chile, authors determine the profitability of natural food-plant items by measuring digestive characteristics, such as retention time and assimilation rate while also considering the effects of food chemistry.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Temat i słowa kluczowe:

Central Chile ; diet quality ; digestion rate ; food selection ; octodon degus

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

43

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

205

Strona końc.:

212

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.98-16

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; Streszcz. ang.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: