Struktura obiektu
Tytuł:

Differences in foraging behaviour between water shrews: Neomys anomalus and Neomys fodiens

Twórca:

Rychlik, L.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

1997

Opis:

The modes and efficiency of foraging in the terrestial and aquatic habitats in water shrew Neomys anomalus Cabrera, 1907 and N. fodiens (Pennant, 1771) were compared in order to investigate if these species can avoid competition for food when they occur syntopically. Seven individuals of N. anomalus and five of N. fodiens, caught in the Białowieża Primeval Forest, were tested individually in the terrarium of size 3 x 0.5 m, containing a 0.25-m-wide 'stream' with flowing water of an average depth 25 cm. Six experimental variants, simulating different habitat conditions, were established. Each animal was tested in a given variant during 3 succeeding days for 6 h a day. In total, 738 h of shrews' behaviour were recorded in darkness using 2 infra-red sensitive video-cameras.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Temat i słowa kluczowe:

competition ; differences ; food searching strategy ; foraging behaviour ; microhabitat preferences ; Neomys anomalus ; Neomys fodiens ; shrews ; Rzęsorek mniejszy ; Rzęsorek rzeczek

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

42

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

351

Strona końc.:

386

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.97-37

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; Streszcz. ang.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: