Struktura obiektu
Tytuł:

The winter diet of wolves in Bieszczady Mountains

Twórca:

Leśniewicz, K. ; Perzanowski, K.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

1989

Opis:

Thirty-one stomach of voles shot in Bieszczady Mountains were collected during two consecutive hunting seasons. Deer tissues amounted to over 55% and wild boar tissues to almost 11% of stomachs content. It appears, that the carcasses of domestic livestock used as a bait consist a significant component of voles diet in winter (over 30% of stomachs content). The authors estimated, that the food requirements of an average wolf in winter, could be covered by consuming two red deer.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Temat i słowa kluczowe:

Canis lupus ; diet ; food requirements ; winter diet ; Poland ; żołądek ; treść pokarmowa ; pokarm ; dieta

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

34

Zeszyt:

27

Strona pocz.:

373

Strona końc.:

380

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.89-36

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; streszcz. ang. ; pol.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: