Struktura obiektu
Tytuł:

Changes in lipid content of the montane vole

Twórca:

Rock, P. ; Williams, O.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

1979

Opis:

To determine the influence of cold and reduced food supply on the fat content of montane voles Microtus montanus nanus (Merriam, 1891) a number of these animals were exposed under controlled laboratory conditions of eight combinations of ambient temperature and food availability (ad libitum, maintenance and one-half maintenance rations, and atarvation at 5°C and 26°C).

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Temat i słowa kluczowe:

food composition ; laboratory conditions ; lipids content ; Microtus montanus nanus ; zmienność otłuszczenia ; otłuszczenie ; nornik ; pokarm ; współczynnik strawności

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

24

Zeszyt:

18

Strona pocz.:

237

Strona końc.:

247

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.79-23

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; streszcz. ang. ; pol.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: