Struktura obiektu
Tytuł:

The effect of winter food composition on roe-deer energy budget

Twórca:

Perzanowski, K.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

1978

Opis:

In order to establish relationships between the composition of natural food and the energy budget of the roe-deer (Capreolus capreolus L.), a number of feeding experiments were carried out with mixed diets consisting of various proportions of browse and plants of forest herb layer. W oparciu o doświadczenia żywieniowe, przeprowadzone metodą bilansową, określono zależność pomiędzy składem naturalnego pokarmu a budżetem energetycznym sarn. W kolejnych eksperymentach stosowano pasze zawierające rośliny runa leśnego i żer pędowy wymieszane w różnych proporcjach (Tabela 2).

Typ obiektu:

Journal/Article

Temat i słowa kluczowe:

Capreolus capreolus ; food composition ; diet ; digestibility ; energy budget ; winter food ; budżet energetyczny ; sarna ; naturalny pokarm sarn ; metoda bilansowa

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

23

Zeszyt:

31

Strona pocz.:

451

Strona końc.:

467

Typ zasobu:

Text

Szczegółowy typ zasobu:

Article

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.78-37

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; sum. eng. ; pol.

Prawa:

Rights Reserved - Free Access

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. May be used within the limits of statutory user freedoms

Digitalizacja:

Mammal Research Institute of the Polish Academy of Sciences

Lokalizacja oryginału:

Library of the Mammal Research Institute Polish Academy of Sciences

Dofinansowane ze środków:

Programme Innovative Economy, 2010-2014, Priority Axis 2. R&D infrastructure ; European Union. European Regional Development Fund

Dostęp:

Open

×

Cytowanie

Styl cytowania: