Struktura obiektu
Tytuł:

Digestibility and assimilation of natural foods in small rodents

Twórca:

Dróżdż, A.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

1968

Opis:

Zbadano konsumpcję naturalnych pokarmów, ich strawność i poziom asymilacji, a także dobowe zapotrzebowanie energetyczne u czterech gatunków drobnych gryzoni. Obiekt tych studiów stanowiły: polniki zwyczajne, Microtus arvalis (Pallas, 1779), nornice rude, Clethrionomys glareolus (Schreber, 1780), myszy polne, Apodemus agrarius (Pallas, 1771) i myszy leśne, Apodemus flavicollis (Melchior, 1834). Ogółem przebadano 11 diet treściwych, mieszanych i objętościowych, używajac do każdej serii 10-15 dorosłych zwierząt (łącznie 120 gryzoni)

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Temat i słowa kluczowe:

Apodemus agrarius ; Apodemus flavicollis ; assimilation ; Clethrionomys glareolus ; digestibility ; energetic balance ; food ; International Biological Program ; maintenance costs ; Microtus arvalis ; natural foods ; small mammals

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

13

Zeszyt:

21

Strona pocz.:

367

Strona końc.:

389

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.68-21

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; streszcz. eng ; pol

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: