Język metadanych
Wybrane zagadnienia z biotechnologii składników aromatotwórczych
Inny tytuł:Some aspects of flavour compounds biotechnology
Twórca:Bednarski, Włodzimierz ; Kowalewska-Piontas, Jadwiga
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:The examples of advances in flavour compounds biotechnology, particulary the biosynthesis conditions and biochemistry of the derivatives of esters, lactones, pyrazines, carbonyles, terpenes and ionones, and their influence on the food products quality has been presented.Additionally, the role of microorganisms and enzymes in the flavour compounds formation has beendescribed.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.12, 2 (1991)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: