Metadata language
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 68 Nr 3
Creator: Publisher:Instytut Archeolgoii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
Place of publishing: Date issued/created: Description: Type of object: Subject and Keywords: References:
Apetyt na jedzenie. 2018. Apetyt na jedzenie. Pokarm w społeczeństwie, kulturze, symbolice na przestrzeni dziejów, red. J. Żychlińska, A. Głowacka-Penczyńska, Bydgoszcz
Dumanowski Jarosław. 2014. Wiedza, narracja i smak. Staropolskie książki kucharskie i porady kulinarne jako źródła historyczne, „Kwartalnik Historii Kultury Materialnej”, R. LXII, nr 4, s. 527–540
Historia naturalna. 2012. Historia naturalna jedzenia. Między antykiem a XIX wiekiem, red. B. Możejko, E. Barylewska-Szymańska, Gdańsk
Hryszko Rafał. 2010. Libre de Sent Sovi. Katalońska, średniowieczna księga kucharska, Kraków
Jedzą, piją. 2016. Jedzą, piją, lulki palą. Kulturowe aspekty korzystania z używek na przestrzeni wieków, t. 1: Używki w świetle źródeł archeologicznych i historycznych, red. J. Żychlińska, A. Głowacka-Penczyńska, A. Klonder; t. 2: Antropologia używek w gospodarce i życiu społecznym, red. J. Żychlińska, A. Głowacka-Penczyńska, J. Woźny, Bydgoszcz
Sikorska Marta. 2019. Smak i tożsamość. Polska i niemiecka literatura kulinarna w XVII wieku, Warszawa
Spychaj Magdalena. 2011. „Spis o krmich” z XV wieku. U źródeł czeskiej literatury kulinarnej, „Przegląd Historyczny”, t. CII, nr 4, s. 591–607
Wiktuały. 2016. Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej, red. K. Skrężyna, P. Magiera, P. Jędrzejewski, G. Szuster, Olsztyn
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej
Volume: Issue: Start page: End page: Resource type: Detailed Resource Type: Format: Resource Identifier:0023-5881 ; click here to follow the link
Source:IAE PAN, sygn. P 329 ; IAE PAN, sygn. P 330 ; IAE PAN, sygn. P 331 ; click here to follow the link
Language: Language of abstract: Rights:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Terms of use:Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 4.0 Międzynarodowe] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -
Digitizing institution:Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
Original in:Biblioteka Instytutu Archeologii i Etnologii PAN
Access: