Język metadanych
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 68 Nr 3
Twórca: Wydawca:Instytut Archeolgoii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
Miejsce wydania: Data wydania/powstania: Opis: Typ obiektu: Temat i słowa kluczowe: Bibliografia:
Apetyt na jedzenie. 2018. Apetyt na jedzenie. Pokarm w społeczeństwie, kulturze, symbolice na przestrzeni dziejów, red. J. Żychlińska, A. Głowacka-Penczyńska, Bydgoszcz
Dumanowski Jarosław. 2014. Wiedza, narracja i smak. Staropolskie książki kucharskie i porady kulinarne jako źródła historyczne, „Kwartalnik Historii Kultury Materialnej”, R. LXII, nr 4, s. 527–540
Historia naturalna. 2012. Historia naturalna jedzenia. Między antykiem a XIX wiekiem, red. B. Możejko, E. Barylewska-Szymańska, Gdańsk
Hryszko Rafał. 2010. Libre de Sent Sovi. Katalońska, średniowieczna księga kucharska, Kraków
Jedzą, piją. 2016. Jedzą, piją, lulki palą. Kulturowe aspekty korzystania z używek na przestrzeni wieków, t. 1: Używki w świetle źródeł archeologicznych i historycznych, red. J. Żychlińska, A. Głowacka-Penczyńska, A. Klonder; t. 2: Antropologia używek w gospodarce i życiu społecznym, red. J. Żychlińska, A. Głowacka-Penczyńska, J. Woźny, Bydgoszcz
Sikorska Marta. 2019. Smak i tożsamość. Polska i niemiecka literatura kulinarna w XVII wieku, Warszawa
Spychaj Magdalena. 2011. „Spis o krmich” z XV wieku. U źródeł czeskiej literatury kulinarnej, „Przegląd Historyczny”, t. CII, nr 4, s. 591–607
Wiktuały. 2016. Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej, red. K. Skrężyna, P. Magiera, P. Jędrzejewski, G. Szuster, Olsztyn
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu:0023-5881 ; kliknij tutaj, żeby przejść
Źródło:IAE PAN, sygn. P 329 ; IAE PAN, sygn. P 330 ; IAE PAN, sygn. P 331 ; kliknij tutaj, żeby przejść
Język: Język streszczenia: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Zasady wykorzystania:Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 4.0 Międzynarodowe] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -
Digitalizacja:Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Biblioteka Instytutu Archeologii i Etnologii PAN
Dostęp: