Język metadanych
Purification and some characteristics of Penicillium citrinum lipase
Inny tytuł:Purification and some characteristics of Penicillium citrinum lipase
Twórca: Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Typ obiektu: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:An extracellular lipase (glycerol ester hydrolases E.C. 3.1.1.3.) was isolated from a culturefiltrate of Penicillium citńnum. The purification procedure included ammonium sulfate precipitation, ultrafiltration and chromatography on Octyl-Sepharose CL-4B. The enzyme was 400-foldpurified with 9.66% yield. The molecular weight has been estimated by polyacrylamide gel electrophoresis under denaturing conditions at 26 000. On the other hand, lipase forms active dimersand tetramers aggregates as observed after native PAGE. Lipase from Penicillium citrinum showeda preference for triacylglycerols. It is non-specific and hydrolyzes each of the three ester bondsof triacylglycerols. The enzyme showed a maximum activity at pH 7.2 at 30°C and was stablein the range of pH 6.0-7.5 and the temperature of 10°C - 40°C.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.38, 3 (1997)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: