Object structure
Title:

Enzymatyczna hydroliza skrobi do syropów maltodekstrynowych i skrobiowych. Część II. Procesy

Subtitle:

Enzymatyczna hydroliza skrobi do syropów maltodekstrynowych i skrobiowych. Część II. Procesy

Creator:

Bryjak, Jolanta

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

1999

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

This part mainly discusses enzymatic processes employed in the production of maltodextrinsand syrup solids. Functional properties and applications of dextrins, maltose, glucose, fructose,cyclodextrins as well as malto- and isomaltooligosaccharides are presented. Immobilization ofamylolytic enzymes and typical enzyme reactors for starch processing is reviewed. Action patternof amylases in relation to the subsite structure of the enzyme active domains is presented,including: the dependence of Michaelis and molecular activity parameters on the DP of substrate:possible binding modes between the enzyme and a linear substrate; multiple attack mode inaddition to simple hydrolysis (random attack). Mathematical modelling of starch degrading processes is critically reviewed. The crucial’parameters, influencing the reaction rate and the conversion degree of the substrate, are shown.

Relation:

Biotechnologia, vol.44, 1 (1999)-.

Volume:

44

Issue:

1

Start page:

201

End page:

225

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-40

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: