Object structure
Title:

Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego wysokiej intensywności do pasteryzacji płynnych produktów żywnościowych

Subtitle:

Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego wysokiej intensywności do pasteryzacji płynnych produktów żywnościowych

Creator:

Szpryngiel, Bożena ; Targoński, Zdzisław

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

1999

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

Food processing using high-intensity pulsed electric fields (PEF) is a new technology to inactivatemicroorganisms and enzymes. There is only a small increase in food temperature during thatprocess. Inactivation is propably caused by changes in the semipermeable barrier of the cell membrane. High-intensity PEF provides an alternative to conventional thermal methods, where theinactivation of microorganisms implies the loss of valuable nutrients and faste quality.

Relation:

Biotechnologia, vol.44, 1 (1999)-.

Volume:

44

Issue:

1

Start page:

84

End page:

93

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-40

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: