Struktura obiektu
Tytuł:

Możliwości wykorzystania Aureobasidium pullulans i pullulanu w biotechnologii żywności

Inny tytuł:

Możliwości wykorzystania Aureobasidium pullulans i pullulanu w biotechnologii żywności

Twórca:

Gniewosz, Małgorzata ; Sobczak, Eugeniusz

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

1999

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

Fungus Aureobasidium pullulans is the producer of numerous valuable substances (enzymes,melanins, antibiotics). Pullulan — the product of metabolism of A. pullulans strains has a greatpotential utility in food industry

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.45, 2 (1999)-.

Tom:

45

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

81

Strona końc.:

93

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-41

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: