Object structure
Title:

Allelochemia marchwi (Daucus carota L.)

Subtitle:

Allelochemistry of carrot (Daucus carota L.)

Creator:

Jasicka-Misiak, Izabela ; Lipok, Jacek

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

2000

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

Any different strategies used by higher plants to win the life competition,always involve chemical interactions between organisms. Allelochemicals arestandard chemical weapons not only in the case of toxic plants; they are alsopresent in common vegetables such as carrot. Numerous chemical compoundssynthesised in carrot tissues, such as asarones, chlorogenic acid, trans-2-nonenal, and sesquiterpenes show allelopatic activity

Relation:

Biotechnologia, vol.50, 3 (2000)-.

Volume:

50

Issue:

3

Start page:

100

End page:

105

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-46

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: