Struktura obiektu
Tytuł:

Przydatność termostabilnych enzymów w udoskonalaniu przetwórstwa skrobi

Inny tytuł:

Suitability of thermostable enzymes for improvment of starch processing

Twórca:

Synowiecki, Józef ; Grzybowska, Beata

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

2001

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

Commercial processing ofstarch to mono-and oligosaccharides depends onthe availability and properties of the applied enzymes such as a-amylase, glucoamylase, a-glucosidase and xylose isomerase. Each of these enzymes has adifferent pH and temperature optimum for use. Therefore starch processing iscarried out in the stages of liquefaction, saccharification, and isomerisation.This article discusses the application ofthermostable enzymes leading to higherquality products and lower production costs caused by the simplification of theprocessing.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.53, 2 (2001)-.

Tom:

53

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

26

Strona końc.:

35

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-49

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: