Język metadanych
Przydatność termostabilnych enzymów w udoskonalaniu przetwórstwa skrobi
Inny tytuł:Suitability of thermostable enzymes for improvment of starch processing
Twórca:Synowiecki, Józef ; Grzybowska, Beata
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:Commercial processing ofstarch to mono-and oligosaccharides depends onthe availability and properties of the applied enzymes such as a-amylase, glucoamylase, a-glucosidase and xylose isomerase. Each of these enzymes has adifferent pH and temperature optimum for use. Therefore starch processing iscarried out in the stages of liquefaction, saccharification, and isomerisation.This article discusses the application ofthermostable enzymes leading to higherquality products and lower production costs caused by the simplification of theprocessing.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.53, 2 (2001)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: