Język metadanych
Charakterystyka preparatów B-galaktozydazy z Sulfolobus shibatae
Inny tytuł:B-galactosidase activity of proteins extracted from Sulfolobus shibatae
Twórca:Wołosowska, Sylwia ; Synowiecki, Józef
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:The cytoplasmic p-galactosidase/p-glucosidase from hyperthermophilicarchaeon Sulfolobus shibatae has been characterized with regard to its use in lactose hydrolysis. Cell extract was purified 16-fold to a specific activity 29.5 U/mgusing ammonium sulfate precipitation, ion-exchange chromatography, and gelfiltration. Isolated enzyme exhibited optimum activity at pH 5.5 and 98°C andhad a half-life of 7 h in acetate buffer (pH 5.5) at 90°C. Cu2+, Hg2+ and Zn^+strongly inhibited the enzyme, whereas catalytic properties of other investigated cations were barely influenced. Glucose and galactose were predominantly produced from lactose. However, at the substrate concentration of 0.15 M,small amount of lactose was converted into transgalactosylation products.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.61, 2 (2003)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: