Object structure
Title:

Synteza polienowych kwasów tłuszczowych przez mikroorganizmy

Subtitle:

Synthesis of polyenoic fatty acids by microorganisms

Creator:

Leman, Jacek

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

2003

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

The paper presents the possibilities of using some microorganisms as a potential source of biologically active polyenoic fatty acids. The reasons for usingmicroorganisms for this purpose are among others, high yield, invariability ofoil composition, independence from traditional agricultural conditions, efficient processing of cheap agro-food substrates and predisposition of microorganisms to biotransformations enabling tailoring of lipids. The following issueswere discussed in particular: the methods suitable for the synthesis of specificfatty acids, oils of predicted composition, induced mutagenesis, genetic engineering of microorganisms, addition of inhibitors or activators of fatty acidbiosynthesis to the growth medium, enzymatic modification of the oils, andproduction conditions ie recovery and processing of microbial oils.

Relation:

Biotechnologia, vol.61, 2 (2003)-.

Volume:

61

Issue:

2

Start page:

218

End page:

235

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-57

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: