Język metadanych
Bakteriocyny - właściwości i aktywność przeciwdrobnoustrojowa
Inny tytuł:Bacteriocins - properties and antimicrobial activity
Twórca:Gwiazdowska, Daniela ; Trojanowska, Krystyna
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:Bacteriocins are heterogeneous group of ribosomally synthesized proteins or peptides produced by different bacteria that kill or inhibit growth of other bacteria. The interest in bacteriocins results from tbeir potential application as biopreservatives in food to inhibit the growth of spoilage or pathogen bacteria. In this paper, identification of these metabolites and their physical and biochemical properties, including spectrum of activity, terms of size, amino acid sequence, modes of action and immunity mechanisms are presented.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.68, 1 (2005)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: