Struktura obiektu
Tytuł:

Bakteriocyny - właściwości i aktywność przeciwdrobnoustrojowa

Inny tytuł:

Bacteriocins - properties and antimicrobial activity

Twórca:

Gwiazdowska, Daniela ; Trojanowska, Krystyna

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

2005

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

Bacteriocins are heterogeneous group of ribosomally synthesized proteins or peptides produced by different bacteria that kill or inhibit growth of other bacteria. The interest in bacteriocins results from tbeir potential application as biopreservatives in food to inhibit the growth of spoilage or pathogen bacteria. In this paper, identification of these metabolites and their physical and biochemical properties, including spectrum of activity, terms of size, amino acid sequence, modes of action and immunity mechanisms are presented.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.68, 1 (2005)-.

Tom:

68

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

114

Strona końc.:

130

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-64

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: