Book review Michel Maffesoli: Le rythme de vie – variation sur l’imaginaire post-moderne - Wieruszewska, Maria (Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa Polskiej Akademii Nauk, 2015)
Michel Maffesoli, 2004: Le rhytme de vie – variation sur l’imaginaire post-moderne. Paris, Ed. Table Ronde, Collection Contretemps; polish edition, 2012: Rytm życia. Wariacje na temat wyobraźni ponowoczesnej, przełożyła Agnieszka Karpowicz. Zakład Wydawniczy „NOMOS”, Cracow.