Relacja z „XIV Kongresu Europejskiego Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnych”, Lublana, 26–29 sierpnia 2014 roku - Milczarek-Andrzejewska, Dominika; Malak-Rawlikowska, Agata (Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa Polskiej Akademii Nauk, 2014)
Pod koniec sierpnia 2014 roku odbył się XIV Kongres Europejskiego Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnych (European Association of Agricultural Economists, EAAE). Kongres jest jednym z najważniejszych spotkań ekonomistów zajmujących się problematyką rolnictwa i obszarów wiejskich. Tegoroczny kongres poświęcony został innowacjom w rolnictwie na rzecz „zdrowszego społeczeństwa” (ang. healthier society).