Recenzja książki „Uwarunkowania zrównoważonego rozwoju gmin objętych siecią Natura2000” pod redakcją naukową Artura Bołtromiuka - Józwiak, Wojciech (Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa Polskiej Akademii Nauk, 2012)
Recenzja książki pod redakcja naukowa Artura Bołtromiuka „Uwarunkowania zrównoważonego rozwoju gmin objętych siecią Natura2000”. Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN, Warszawa 2011.