(wystąpienie na otwarcie) - Wieruszewska, Maria (Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa Polskiej Akademii Nauk, 2012)
Wystąpienie prof. dr hab. Marii Wieruszewskiej podczas Jubileuszu 40-lecia Instytutu Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN.